Translate

torstai 17. maaliskuuta 2016

Porkkanasämpylät ja rv 25

Onpas ollut jännä olla taas töissä kahden viikon sairasloman jälkeen! Kivut eivät ole kovin helpottaneet, vaan niihin on tullut lisäksi myös selkäkivut... tukivyö onneksi auttaa hieman, mutta ei tarpeeksi. Täytyy katsoa ja seurata, kuinka sitä oikein jaksaa. Kuitenkin suurinosa työajasta tulee istuttua, vaikka yritänkin liikkua säännöllisin väliajoin.


Kävin keskiviikkona perhevalmennuksen fysioterapia osiossa, jossa käytiin mm. erilaisia kipuja läpi sekä liikkeitä, joita tulisi treenata. Oli ihan hyödyllinen 1,5h! Sain paljon vinkkejä ja uuttakin tietoa. Täytyisi nyt vaan yrittää muistaa joka päivä harjoitella vähän.

Huomenna mulla on sokerirasitustesti aamulla klo 07:40, elikkä paasto alkaa tänään illalla 12h ennen. Täytyy toivoa, ettei ole raskauajandiabetesta, vaikka herkut kovasti ovatkin maistuneet! Joka päivä on tullut syötyä edes vähän suklaata (ja usein muutakin hyvää), mutta muuten olen kyllä syönyt monipuolisesti ja terveellisesti perus kotiruokaa, hedelmiä, kuituja, yms.




Toissa viikolla tein supermaukkaita porkkanasämpylöitä, joten pakko jakaa tämä resepti teidän kanssa. Löysin ohjeen kirppariltä löytämästäni reseptikirjasta.

Porkkanasämpylät (12-15 sämpylää)

5 dl vettä
25g hiivaa
½tl yrttisuolaa
1 rkl hunajaa
½ dl öljyä
2,5 dl porkkanaraastetta
10-12dl hiipaleipäjauhoja (itse laitoin n. 6dl ruisjauhoja ja 4 dl vehnäjauhoja + lisäksi erilaisia leseitä)

Pinnalle:
kaurahietaleita

1) Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita kunnen hiiva on liuennut.
2) Lisää suola, hunaja ja öljy.
3) Lisää hieno porkkanaraaste sekä jauhot vähitellen sekoittaen.
4) Alusta taikina sileäksi ja kimmoisaksi.
5) Kohota taikina peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa tunnin ajan.
6) Leivo taikinasta tanko ja paloittele se 12-15 palaan.
7) Pyörittele palaset palloiksi ja muotoile sämpylöiksi. Anna kohota.
8) Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja sipottele pinnalle kaurahiutaleita.
9) Paita 225- asteisessa uunissa 15 minuuttia.


Lauantaina ollaan lähdössä Tallinnan päiväristeilylle ja sunnuntaina päätettiin ajella Porvooseen mm. Brunbergin tehtaanmyymälään ja Paahtimoon. Kiva viikonloppu tiedossa siis!

Palaan taas ensi viikolla asiaan uuden blogikirjoituksen ja reseptin kera. Mukavaa loppuviikkoa! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti