Translate

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Tatuoinnit

Ihana ilma ulkona! Linnut laulaa, aurinko paistaa ja melkein kaikki lumetkin jo sulaneet. :)

Ajattelin kertoa teille tänään mun tatuointien tarinoita...
Ensinnäkin oon aina ollut kiinnostunut tatuoinneista, mutta tietenkin on pelottanut, että ne alkaisivat jossain vaiheessa kaduttamaan. Uskaltauduin kuitenkin v.2006 ottamaan pienen tatuoinnin Thaimaan lomalla, joka olisi mahdollisimman piilossa. Ja niinhän se on ollutkin. En edes usein muista, että minulla on tuo pienen pieni tatuointi.

Viime kesänä päätin, että nyt on aika. Eihän tässä ainakaan nuoremmaksi tulla ja jos otan tatuoinnin, joka merkitsee mulle paljon, ei se voi alkaa kaduttamaan. Asiaa auttoi myös kollegani, joka oli hulluna tatuointeihin ja otti kesän aikana kolme isoa tatuointia! Han lupasi myös piirtää tatuointini, kunhan päättäisin, mitä haluan.

Päädyin kesän aikana yhteen pieneen ja yhteen isoon...
Kun perhe tuli moikkaamaan mua Samokselle, otettiin siskon kanssa samanlaiset avain tatuoinnit nilkkaan. Avain symboloi sitä, että vain sinulla itselläsi on avain avata elämässäsi ovia ja sulkea myös tiettyjä taaksesi. Tiesimme suurinpiirtein minkälaisen avaimen halusimme ja tatuointipaikasta me otettiin pieni avain seinältä, josta saatiin koko ja sittem tatuoijamme Rob piirsi meille avaimen, joka näytti loppuen lupulta erään kaapin avaimelta, joka meillä on ollut kotona siitä asti kun olin pieni.

Isomman tatuoinnin suunnittelu kestikin kauemmin. Googletin nettiä ja kuvia pitkään... halusin tatuoinnin joka kuvaisi elämää ja perhettä, matkustelua ja rakkauttani musiikkiin. Halusin tatuoinnin muistuttavan jo olemassa olevasta, mutta myös siitä, että uskalsin jäättää kaiken taakseni ja lähteä pois suomesta. Uuden alkua.
Pitkän haun jälkeen päädyin elämän puuhun joka on myös perhepuu. Samalla puu kuvaa rakkauttani luontoon... mikään ei ole mukavempaa kuin patikointi! Ja viime kesänä tulikin patikoitua oikein urakalla.
Puu -ideasta kollegani sitten piirsi minulle luonnoksen tatuoinnista, jonka vein Robille tatuointiliikkeeseen. Lisäksi halusin tatuointiin viisi oksaa; yksi jokaiselle perheenjäsenelle ja yksi pienempi Ticolle. Halusin myös jotain pinkkiä tatuointiini, koska se on lempivärini. Päädyimme tekemään puun lehdet pinkiksi. Musiikki idea lisättiin puunrungon taakse ja päädyin nuotteihin Aerosmithin "Dream On" kappaleesta ja siitä kohta "dream untill your dreams come true".
Kollegan tekemä luonnos
Linnun halusin lentämään poispäin puusta kuvastamaan irtipäästämistä ja uskallusta lähteä ja jättää kaiken taakse. Myös sitä vapauden tunnetta, mitä ulkomaille töihin lähtö toi mukanaan.

Sitten unelmatatuointini suunnitelma oli valmis. Rob sitä muokkasi hieman lisää toiveitteni mukaan, mm. aluksi puu oli mielestäni hieman pelottavan näköinen ja halusin vielä paria päivää enenen tatuoinnin ottoa muuttaa puun juuret "naisellisemmiksi".

Robin tekemä luonnos kollegan omasta
Rankempi versio, jota muutettiin naisellisemmaksi.


Lopputulos. Vain puun juuret muuttuivat tästä.

Kun tatuointipäivä koitti, tatuoinnin katuminen ei jännittänyt yhtään! Ainoastaan sen tekemisestä aiheutuva kipu... Ja kyllähän se välillä lipeetä tekikin, varsinkin kun neula lähestyi selkärankaa! Onneksi oli ystävä mukana pitämässä kädestä kiinni :)
Mutta täytyy kyllä sanoa, että mielestäni lopputulos olis ehdottomasti kaiken sen kivun arvoista!




















                                                        kuvat: https://www.facebook.com/Robsinktattoos

Mulle merkitsi myös paljon se, että otin tämän tatuoinnin Samokselle, saarella jossa olen viettänyt kaksi upeaa kesää ja josta on tullut mulle tärkeä paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti