Translate

tiistai 9. huhtikuuta 2013

Opaselämää

Olin matkaoppaana yhteensä n. 2,5 vuotta, joka tarkoittaa aika tarkalleen kuutta kautta ja kohdetta.
Tuona aikana olin oppaana Dominikaanisessa Tasavallassa, Mallorcalla, Kap Verdessä, Samoksella Kreikassa (x2) ja Gran Canarialla.
Paljon tuli nähtyä ja koettua, ja täytyy kyllä myöntää, että monesti tekee vieläkin mieli palata takaisin opaselämään... on se vaan niin oma maailmansa!

Hetkeäkään en kadu, että tammikuussa 2009 lähdin alle kahden viikon varoitusajalla oppaaksi Dominikaaniseen. Löysin netistä sivun, jossa opashaut olivat käynnissä ja oli viimeinen hakupäivä. Koska parisuhdekin oli vaakalaudalla, ajettelin laittaa hakemuksen menemään ja katsoa sitten, mitä  teen, JOS jotain kuuluu. Ei mennyt kuin muutama päivä, kun soitettiin haastatteluun sekä prykologisiin testeihin, ja tuossa vaiheessa parisuhdekin oli jo menneen talven lumia, joten toivoin kovasti saavani paikan.

Parin päivän päästä haastattelusta sain kuulla, että minut on palkattu ja lähden Dominikaaniseen Tasavaltaan noin viikon kuluttua! Enhän mä edes tiennyt, missä kyseinen maa sijaitsee! Äkkiä se tietysti googlettamalla selvisi, ja voitte vaan kuvitella, kuinka innoissani olin!

Matkailu avartaa, niinhän se on, mutta oppaana tutustuu maahan ja sen kulttuurin ihan eri tavalla; maan asukkaana. Ja kun aikaakin on enemmän kuin vain se 1-2 lomaviikkoa.
Oppaan työ on välillä toki rankkaa, koska päivät voivat venyä pitkiksi, on lennonmyöhästymisiä, tuhkapilviä ym odottamatonta. Kuitenkaan nuo pitkät päivät eivät edes tunnu pahoilta, koska työ on niin palkitsevaa! Ei pelkästää se, että pääset matkustamaan ja tutustumaan uuteen maahan, vaan se, että tutustut uusiin ihmisiin ja koet asioita, jotka tulet muistamaan lopun ikäsi.

Rupesin tammikuussa 2009 kirjoittamaan blogia opaselämästäni, joka harmi kyllä jäi kesken Kap Verden opaskauteni aikana... Jos jotakin kiinnostaa lueskella mun kirjoituksia ja katsella kuvia, löytyy blogi osoitteesta: http://saananmatkassa.blogspot.fi/

Kuvia tuli opasaikana otettua tuhansia, eli upeita muistoja jäi, joita on kiva sitten katsella vanhoilla päivillä! Tässä teille muutamia kuvia opasajoiltani!


Kesä 2009 Mallorca



Palma de Mallorca
 
Boavistan saari, Kap Verde (talvi 09/10)
Boavista


Joulu Kap Verdessä (2009)
Jeeppisafaria vuoristossa, Gran Canaria




Kameliajelulla Gran Canarialla.


Opasillallista Playa del Inglesissä.


Halloween, Gran Canaria 2010
Pythagorion, Samos (kesät -10 ja -12)


Illallista Votsalakiassa, Samoksella (2010)


Retkellä Efesoksessa, Turkissa (Samokselta)
Team Suomi, Samos (2010)


Kokkari, Samos


Viime kesä oppaana (Samos -12)



Samana, Dominikaaninen Tasavalta (talvi 09)





Kerkis vuoren valloitus (Samos -12)
Samana, DR





Patikointia Samoksella


Sal Rei, Boavista


Team Samos, kesä 2012



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti