Translate

tiistai 16. helmikuuta 2016

Baby on board


Meille tulee vauva! Laskettu aika on 30.6. ja tällä hetkellä menossa jo raskauden puoliväli, tarkalleen ottaen raskausviikko 20+5.

Ensimmäisenä kerroimme äidille itsenäisyyspäivänä. Oli pakko, koska hän rupesi jo ihmettelemään miksi en yhtäkkiä juo viiniä ja kuitenkin syön herkkuja, vaikka olin mukamas tiukalla kuntokuurilla! Helpotti myös, että sai jollekin vihdoin kertoa ja joulukin lähestyi kovaa vauhtia ja vietimme kuitenkin joulun äidillä. Osasi varautua sitten siihen, etten esim. juo terästettyä glögiä tai syö lemppariani graavilohta.

Ensimmäinen ultra oli juuri ennen joulua, joten jouluaattona kerroimme iloiset uutiset sisaruksilleni pienillä avaiminperillä, joissa luki "uncle" (eno) ja "aunt" (täti). Miehen porukoille kerroimme Tapaninpäivänä. Hänen äidilleen annoimme Mummolan kirjan, jonka sisään oli liimattu ensimmäinen ultrakuva vauvasta.

Uutena vuotena lähetimme viestillä seuraavan kuvan muutamille sukulaisille ja ystäville. Silti yllätys taisi muutamalle jäädä epäselväksi, koska vastaukseksi tuli "Hyvää Uutta vuotta teillekin!" tms. :D


Aika on mennyt todella nopeasti, vaikka yhdeksän kuukautta kuullostaakin pitkältä ajalta. Ennen kuin huomaakaan, vauva jo potkii kovaa vauhtia ja lähes kaikki hankinnat vauvaa varten on tehty. Noista hankinnoista voin kirjoitella joku toinen kerta lisää.

Olen päässyt todella helpolla, ainakin tähän asti. Muita oireita kuin turvotus ja pientä kuvotusta mm. itämaisista ruuista ei ole ollutkaan. Äidillä ollut kuulemma meidän kanssamme yhtä helppoa, joten kaippa se on sitten geeneissä!
Maha ei ole vielä kovasti kasvanut. Painoakin on tullut vain muutama kilo, vaikka yli puoliväli menossa. Kun vertaa allaolevia kuvia, joissa eroa kuitenkin viisi (!!!) viikkoa, ei muutosta kauheasti näy.


Monet arvailevat raskauden aikana vauvan sukupuolta. Mekin sitä kovasti jännitimme, vaikka tärkeintä tietenkin on, että vauva on terve ja voi hyvin.
Netistä löytyi vaikka mitä testejä ja kalentereita, joilla mukamas pystyi selvittämään lapsen sukupuolen. Tottakai halusin kokeilla kaikki mahdolliset! Ainakin pystyy sitten sanomaan, mitkä mahdollisesti pitivät paikkansa ja mitkä ei, vaikka 50/50 mahdollisuus niissäkin on mennä nappiin.
Mutta hauskaa ajanvietettä joka tapauksessa (varsinkin töissä, kun on hiljaista!)! :)

Masuvahti Tico

12.2. oli meille jännä päivä, jota oli odotettu jo pitkään. Nimittäin rakenneultra. Muistan ensimmäiseen ultraan mennessä kuinka paljon jännitti, varsinkin odotushuoneessa istuessa... Jotenkin raskaus konkretisoituu vasta silloin, kun näkee sikiön ensimmäisen kerran.
Nyt toisella kerralla kun olikin kyse rakenneultrasta, jossa selviää vauvan hyvinvointi ja mahdollisesti myös sukupuoli, niin jännitti vähintäänkin yhtä paljon.

Päivää ennen rakenneultraa päätin kysellä muidenkin mammojen tapaan Kesäkuun Vauvat -facebook ryhmässä mahakuvani kera, kumpaa veikkaavat mahan muodon perustella. Vastauksia tuli yhteensä 23 ja niistä 18 tyttö ja 5 poika -arvausta.





Alla lista erilaisista testeistä, mitä netistä löysin (ja perässä oma tulokseni):

Mayojen kalenteri 
Legendan mukaan Maya-intiaanit määrittelivät vauvan sukupuolen äidin iästä synnytyshetkellä ja synnytysvuodesta. Jos molemmat luvut ovat joko parillisia tai parittomia, tulossa on tyttö. Jos toinen luvuista on parillinen ja toinen pariton, luvassa on poika. Poika

Vau.fi testi
http://www.vau.fi/testit/Odotatko-tyttoa-vai-poikaa-Testi-paljastaa/ Poika

Kiinalainen kalenteri  
http://www.horoskooppi.co/kiinalainen-synnytyskalenteri/ Tyttö 

Ruokasoodatesti 
Laita kippoon 1 rkl ruokasoodaa ja kaada päälle n. 1dl virtsaa. Jos seos kuplii, meinaa tulos poikaa, jos mitää ei tapahdu, meinaa se tyttöä. Tyttö

Sormustesti
Ota kihlasormuksesi (tai muu sormus) ja pujota se naruun. Roikota sormusta narussa vatsasi päällä. Jos sormus pyörii ympyrää voit odottaa poikavauvaa, edes-taas -liike ennustaa tyttövauvaa. ei vielä kokeiltu

Sydämensyke 
Legendan mukaan yli 140 sykettä minutissa tarkoittaa tyttöä ja alle 140 poikaa. Tyttö

Gender prediction test
Hauska englanninkielinen testi sukupuolen määrittämiseen:
http://www.babymed.com/boy-or-girl-gender-prediction-quiz-and-test


Ensimmäisellä kerralla tyttö 80%, poika 20% ja toisella kerralla tyttö 60%, poika 40%


____________

Testien tulokseni: 4/7 tyttö, 2/7 poika 1 testaamatta



Tyttö 
- Vatsasi on levinnyt sivulle.
Mielesi tekee makeita ja herkkuja ja hedelmiä.
- Olit yhdynnässä muutamaa päivää ennen ovulaatiopäivää.
- Viiva vatsassasi päättyy napaan.
- Vauva potkii hillitysti. 
- Edellinenkin lapsesi on tyttö.
- Voit pahoin raskauden alussa ja näytät nuutuneelta.
- Olitte stressaantuneita lasta tehdessänne.
-Säärikarvasi kasvavat samaa vauhtia kuin ennenkin.
-Kätesi on aiempaa pehmeämmät.
-Vauvasi sydämen syke on yli 140. 
-Olet normaalia kiukkuisempi.
-Vauvasi hikottelee usein.
-Ikenet verestävät odotusaikanasi

8,5/14 tyttö


Poika
-Vatsasi on pystyssä, eikä se näy takaapäin.
-Himoitset suolaista ruokaa esim. lihaa.
-Olit yhdynnässä ovulaatioaikaan. (ei täyttä varmuutta)
-Viiva vatsassasi jatkuu aina rintojen korkeudelle.
-Vauvan potkut ovat voimakkaita.
- Odotat esikoistasi tai edellinenkin lapsesi on poika.
- Et kärsi pahoinvoinnista ja hehkut kauniina.
- Elitte leppoisaa elämänvaihetta lasta siittäessä.
- Säärikarvasi kasvu on kiihtynyt.
- Kätesi kuivuvat helposti.
- Vauvasi sydämen syke on alle 140.
- Olet rauhallinen ja hyväntuulinen.
- Vauvan isä lihoo odotusaikanasi.
- Jalkasi ovat aiempaa kylmemmät.

4/14 poika


_________________________________________________________________________________


Lisäksi tein blogiani varten pienen gallupin vauvaryhmässä niille mammoille, jotka tiesivät vauvan sukupuolen. Vastauksia sain yhteensä 13 + omani.

Alla kysymykset:

1) Kumpaa odotat?
2) Vauvan keskisyke?
3) Mielihalusi?
4) Oireet?
5) Mitään muutoksia ihossa tai hiuksissa?
6) Pitikö kiinalainen kalenteri sinulla paikkansa?
7) Pitikö soodatesti paikkansa?
8) Pitikö joku toinen "testi" paikkansa? Mikä?
9) Muuta lisättävää?


Vastaukset:

1. Poika x8
2. 150, 140, 145, 150,130-143,140-160,150,145-150
3. kaikki suolainen, sulklaa, jäätelö, salmiakki, kaikki raikas, kaakao, keltainen paprika, kotimainen kurkku, liha, ei mitään, kirpeät irtokarkit, appelsiinit ja makeat herkut
4. alussa pahoinvointia, väsymys, liitoskivut, nukkumisongelmia, jäätävä pahoinvointi vkolle 18 asti, mailman pahin krapula-simulaattori vko 7-15, korkea leposyke, pahoinvointi myöhäisillä viikoilla, arat nännit, turvotus
5. Hiukset, iho ja kynnet paremmassa kunnossa, naama kukkii, hiukset eivät rasvoitu yhtä nopeasti, kuiva ja kutiseva iho sekä päänahka, iho todella hyvässä kunnossa, kynnet kasvavat nopeammin, ei mitään.
6. Kyllä x2, ei x3, ei tehnyt x3
7. Kyllä x1, ei x4, ei tehnyt x3
8. Kyllä x3 (vau.fi x2 ja mayojen ennustus x2), ei tehnyt x 5
9. Karvan kasvu nopeutunut ja lisääntynyt, helppo raskaus, ”toinen poika raskaus ja aivan erillainen kun edellinen. Oksensin esikoisesta rv 16 asti ja naama täynnä pikku finnejä ja erillaisia mielihaluja nyt ei mitään.”, ”Tähän mennessä tuntunut helpolta. Ensiraskaus”, helppo raskaus.

1. Tyttö x6
2. 130-140, 150 x2, 140-150 x3
3. ”Ei varsinaisia mielitekoja, mutta enemmin hapanta ja suolasta kun makeeta”,” Ei mitään tiettyä mitä tekis mieli, mut ennemmin suolasta ku makeeta”, kirpeät karkit, hedelmät, herkut, pihvit, minitomaatit, kohmeiset mansikat, avokado, kaakao ja suolanen.
4. ”Alkuraskaudessa lenti laatta muutaman kerran, mutta nyt ei juuri mitään. Välillä harjotussuppareita.”, Alussa väsymys ja pahoinvointi/oksentelu aamusin, korkea leposyke,  ”Oksensin rv7-12 joka päivä vähintään 5krt”, pahoinvointia ja ruokahaluttomuutta n. Rv10 asti, voimakas ja pitkäkestoinen pahoinvointi, närästys.
5. ”Jokaisessa raskaudessa hiukset, iho ja kynnet pysyny parempana kun "normaalitilassa"”, ” Tavallisesti ei koskaan finnejä mut alkuraskaudessa pari ja iho paljo kuivempi, hiuksissa ei mielestäni eroa mutta saattaa olla hieman tuuheammat”, iho kukki aluksi, hiukset rasvoittuu nopeammin, iho normaalia parempi, hiukset säilyny suht samana (aavistuksen ohentunut), tukka paremmassa kunnossa, "naama kukkii ja koko kroppa kuiva, hiukset rasvottuu tosi nopeesti ja lähtee hiukset pääst.".
6. Kyllä x5, ei tehnyt x1
7. Kyllä x2, ei tehnyt x4
8. Kyllä x2 (sormustesti), ei tehnyt x4
9. ” Kolmas ja tähän mennessä paras raskaus. Neuvolan th:kin sano, että useasti sanotaan kolmannen raskauden olevan se paras”, ”helppo raskaus mielestäni”, 



Kiitos vielä kaikille vastanneille! :)

Vastauksista voi päätellä, että eipä sillä vauvan sukupuolella taida olla mitään merkitystä oireisiin. Se, että odottaa tyttöä, ei tarkoita, että vain silloin tekisi makeaa, tai että poikaa odottaessa tekisi vain mieli suolaista. Kyllä se ultra on loppuen lopuksi se varmin määrittämään vauvan sukupuolen ja viimeistään sen näkee vauvan syntyessä.
  
Minkäs teet?! :D


________________________________________________________________________________


Ja lopputulos...



Terve poikahan se ultrassa näkyi!
Eli en lähtisi liikaa uskomaan noihin testeihin, vaikka hauskaa ja harmitonta ajanvietettä ovatkin.


Minion <3

Maaliskuun lopussa olemme menossa vielä 4D ultraan katsomaan pikkuista lähemmin.
Sitä jo innolla odotellaan!









Hakusanoja: vauvauutisia, tyttö vai poika? sukupuolitestejä, tyttövauva vai poikavauva, testejä jolla selvittää vauvan sukupuoli, vauvablogi, mammablogi, tapoja kertoa vauvasta, mikä vauvan sukupuoli, testejä, ultra

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti