Translate

torstai 18. helmikuuta 2016

Isoja hankintoja




Vauva tuo mukanaan paljon isoja hankintoja. Rupesimme heti positiivisen raskaustestin jälkeen siirtämään kuukausittain palkasta rahaa sivuun ns. vauvatilille. Onneksi, koska ei sitä aluksi edes tajua, kuinka paljon hankintoja tulee eteen.
Päätin jo raskauden alkumetreillä alkaa pikkuhiljaa etsimään tavaroita ja huonekaluja vauvalle, ettei sitten viime metreillä tarvitse enää stressata.
Ennen toisen kolmanneksen alkua olimme hankkineet jo Stokken Tripp Trapp -syöttöruolin ja siihen New Born -istuimen sekä Maxi-Cosi turvakaukalon.



Sitterin hankimme kolmannella kuulla BabyBjörniltä, koska olin kuullut ja lukenut siitä paljon kehuja. Ammekin tuli hankittua samoihin aikoihin kaverin vinkkinä Stokelta (Flexi Bath), koska sen sai kasaan ja mahtuu nyt kätevästi pienehköön vessaamme pesukoneen ja seinän väliin. Varsinkin pienempiin asuntoihin ja vessoihin huippukeksintö!
Stokke Flexi Bath

BabyBjörn sitteri







Marraskuussa päädyin pitkän etsiskelyn jälkeen Stokke Crusi -yhdistelmävaunuihin, jotka varasimme valmiiksi ja noudimme tämän viikon maanantaina. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Näppärät ja monipuoliset vaunut, joidenka ratasosaan saa myös Maxi-Cosin turvaistuimen erillisillä adaptereilla. Vaunut saa pieneen tilaan, eturenkaat saa lukittua ja tankoa säädettyä, kopan alla on tilava säilytystila tavaroille (hoitolaukulle, ostoksille tms), yms.
Nyt vaunut odottelevat valmiina kesän uutta tulokasta!

Yksi isoimmista hankinnoista oli myös pinnasänky, jossa päädyimme yllättäen Stokkeen. Heiltä löytyy Sleepistä Mini versio, joka on tarkoitettu vastasyntyneelle ja jonka saa jatkettua jatkopaloilla isommaksi vauvan kasvaessa.
Pinnasängyn noudamme reilun viikon päästä yhdessä kantorepun kanssa ja sen jälkeen voidaankin huokaista helpotuksesta, koska sitten kaikki isot, ja muutenkin suurinosa hankinnoista, on tehty.


Niin kuin varmasti huomaa, olemme todella mieltyneet Stoken tuotteisiin! :) Syynä se, että heidän tuotteensa ovat lukemiseni perusteella laadukkaita, pitkäikäisiä ja muunneltavia ja niissä onmyös hyvä jälleenmyyntiarvo.

Päätimme, ettemme hanki hoitopöytää ollenkaan tilanpuutteen vuoksi. Ostin meille kaverilta hoitoalustan, jonka saa laitettu esimerkiksi pinnasängyn päälle tai sängylle/sohvalle.

Vinkkinä: Jos haluat säästää hankinnoissa, kannattaa katsoa vauvantarvike ryhmiä Facebookissa, Toria ja huuto.nettiä. Niistä löytyy samoja tuotteita jopa puoleen hintaan!


Lista etukäteishankinnoista vauvalle:
- pinnasänky + patja + reunapehmusteet
- petivaatteet + peitto (vastasyntynyt ei tarvitse vielä tyynyä)
- viltti (vaunuihin, päiväunille)
- sitteri
- syöttötuoli
- hoitopöytä/hoitotaso
- vaunut + unipussi
- kantoreppu/kantoliina
- mobiili pinnasänkyyn
- itkuhälytin
- amme+ kylpytuki + lämpömittari
- leikkimatto (kaarella)
- erikokoisia vaatteita (ainakin 50-62cm)
- tutteja + tuttinauhoja
- tuttipulloja
- harsoja
- vaipparoskis
- ensileluja

Lisäksi muita hankintoja (viim.lähempänä synnytystä):
- vaippoja
- kosteuspyyhkeitä
- talkkia
- ohuet tumput vastasyntyneelle (ettei raavi itseään)
- vauvan myssy
- sukkia
- kylpyöljy
- pyyhe
- kynsisakset
- kuolalappuja

(ilmoittakaa ihmeessä, jos unohdin jotain!)

Koska olen jo hankkinut ison määrän vaatteita vauvalle, olen tässä viime päivinä pähkäillyt, haluanko kuitenkaan äitiyspakkausta (vaikka upea juttu onkin). Varsinkin, kun viime vuoden pakkausta jaetaan niin pitkään kun sitä riittää, niin ei ollenkaan varmuutta, saako edes uutta pakkausta.
Tuntuu, että meille on jo niin paljon samanlaisia vaatteita hankittu kuin äitiyspakkauksessa, muutamia pikkujuttuja lukuunottamatta... että olisiko sitten kuitenkin parempi ottaa rahana.
No, onhan tässä vielä hetki aikaa miettiä.

Suosittelen kyllä katsomaan myös vauvanvaatteita kierrätysryhmistä Facebookissa tai huuto.netistä. Itse olen tehnyt todella hyviä löytöjä niistä ja säästänyt pitkän pennin! Vauva kasvaa niin nopeasti, ettei kerkeä montaa kertaa käyttämään edes vaatteita, joten olen varastoinut jo valmiiksi eri kokoisia vaatteita, joista paljon olen ostanut vähänkäytettynä esim. FB -ryhmistä.
Viimeisin hankintani oli nämä ihanat Converse -bodyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti