Translate

maanantai 22. helmikuuta 2016

Viikonlopputreeniä

Viikonloppu tuli kuin tilauksesta, en ole millään jaksanut olla töissä viime aikoina. Tuntuu, että kaikki asiat ja ihmiset ärsyttävät ja mikään ei toimi työpaikalla niin kuin pitäisi!
Kai ne ovat nämä ihanat hormonit..?

Onneksi vihdoin koitti tuo lyhyt viikonlopun vapaus tietokoneista ja asiakkaista ja meillä oli miehen kanssa mukavia suunnitelmia.
Perjantaina otimme rennosti kotosalla siivoten ja löhöillen ja lauantaiaamu alkoi kunnon aamiaisella ja kuntosalitreenillä. Olen koittanut käydä salilla vieläkin 1-3 kertaa viikossa. Personal trainer teki minulle muutama kuukausi takaperin oman ohjelman raskausajalle, missä käytetään paljon omaa painoa, jumppapalloa sekä käsipainoja. Ohjeeksi tuli lisäksi, että syke ei saa nousta yli 140 ja pitäisi välttää vatsalihaksien tekoa (erityisesti lankkua!) ja hyppyjä.

Tässä oma ohjelmani:




 On muuten todella vaikeaa pitää syke kurissa! Tuntuu, että se hyppää heti yli 140 esim. crosstreinerillä ja saa mennä yllättävän hiljaa, että se taas tasaantuu ja pysyy kurissa. Onhan tuo sykkeen pompahdus tullut huomattua jo pelkästään rappusia tai mäkiä noustessa... aivan kuin ei olisi minkäänlaista kuntoa! Mutta onneksi tietää, että se johtuu vain siitä, että happea tarvitsee nyt kahden edestä.

Saliohjelman lisäksi olen koittanut tehdä paljon selkälihaksia, koska tulevat varmasti olemaan aika koetuksella... Ihan hyvin on jaksanut treenata, vaikka välillä tuntuukin, että alavatsassa tai nivusissa alkaa painamaan. Silloin tietää lopettaa. Omaa kehoa pitää aina kuunnella!

pallomaha
Salilla treenatessa olen huomannut treenivaatteiden epämukavuuden. Yhtäkkiä tuntuu, että kaikki topit ovat liian pieniä ja kaikki trikoot ja caprit huonosti istuvia vatsan kohdalta.
Housut eivät pysy kunnolla päällä tai jakavat mahan kahtia ja tuntuu enemmän siltä, että on ennemminkin pullamaha kuin pulla uunissa.
Täytynee käydä vaatekaappi vielä tarkemmin läpi ja etsiä vähän korkeampivyötäröisiä salihousuja tai sitten laitan tästä lähtien vain mustat mammatrikoot päälle!

Näillä näkymin käyn salilla vielä ensi kuun loppuun (rv 27 asti) ja sitten laitan jäsenyyden tauolla syksyyn asti. Uskon, että salitreenistä on kuitenkin ollut todella paljon apua, enkä ole sitä siksi aikaisemmin viitsinyt jättää pois. Ensinnäkin se on auttanut pitämään painon kurissa (tähän mennessä tullut vasta pari kiloa, vaikka menossa jo rv 21+4) ja tuonut lisää energiaa.
Keskimäärin energiantarve lisääntyy ensimmäisen kolmanneksen aikana kuitenkin n. 150 kcal päivässä ja myöhemmin n. 300 kcalpäivässä ja lisäksi perusenergiankulutus lisääntyy n. 10%.lla, eli sen lisäksi jos vielä treenaa, täytyy myös muistaa juoda vettä ja syödä enemmän.
Täällä lisää raskausajan ruokavaliosta sekä THL:n sivuilta.

Toisekseen treeni ja liikunta pitävät lihakset kunnossa ja varmasti edesauttavat synnytystä sekä palautumista sitten synnytyksen jälkeen.

Ajattelin ensi kuun jälkeen jatkaa treeniä kotona jumppapallolla ja käydä enemmän kävelylenkeillä ulkona. Kevätkin kohta tulee!
Netistä löytyy kuitenkin paljon hyviä ohjeita ja videoita, varsinkin englanniksi.
Hirveästi noita treenivideoita ei näyttänyt ainakaan suomeksi löytyvän youtubesta.

Tässä muutama englanninkielinen treeni jumppapallolla:
10min Pregnancy Workout
2nd Trimester Pregnancy Workout 1 of 3

Lisäksi yksi perustreeni:
Best pregnancy workout at home

Tässä vielä suomeksi hyviä raskausajan treenivinkkejä ja -ohjeita:
Personal trainer: näin raskaana olevan kannattaa kuntoilla


...ja ei kun treenaamaan! :)


Lauantaina kävimme muuten leffassa katsomassa uuden Zoolander 2 -elokuvan, jota varten käytiin tietenkin hakemassa irtareita Makuunista. Ihan must leffaan mennessä! Nyt vaan pussista jäänyt ne lakut ja salmiakit pois THL:n uuden suosituksen myötä (tai no, ehkä pari sinne vahingossa eksyi mukaan)...

Leffa oli kyllä hauska! Suosittelen! Varsinkin jos olet nähnyt ensimmäisen osan ja tykkäsit siitä. 




Ja nyt taas "virkeänä" uuteen viikkoon... eli perjantaita odotellessa!
Jaksaa, jaksaa, enää 48 työpäivää kesälomaan! ;)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti