Translate

perjantai 26. helmikuuta 2016

Toffeesuklaamuffinsit

Äiti ja sisko olivat tulossa keskiviikkona kylään, joten päätinpä leipoa jotain makeaa pitkästä aikaa. Yllättäen kaikki makeat herkut muutenkin maistuneet viime aikoina, joten oikein mielleläni leivoinkin jotain. ;)

Tätäkin ohjetta hieman muokkasin, koska alkuperäisen Kinuskikissan ohjeen mukaan muffinseja olisi tullut 15-20 kappaletta ja halusin niitä max. 10. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Pandan Toffeesuklaata, mutta sanoisin, että kannattaa kokeilla omalla lempisuklaalla! Itse tein tällä kertaa Cloetan toffeesuklaalla, mutta ajattelin, että voisin joku päivä tehdä Dumleilla tai Pätkiksellä... nam!

Toffeesuklaamuffinssit (9-10 kpl)

Taikina:
100 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ rkl kaakaojauhetta
3/4 dl maitoa tai kermaa
1 levy (80g) Cloetan toffee-suklaata + muutama rivi toisesta levystä

Kuorrutus:
vajaa levy (80g) Cloetan toffee-suklaata
2 rkl kuohukermaa

1) Leikkaa jääkaappikylmä suklaalevy veitsellä rouheeksi tai säästä palat kokonaisina muffinssien sydämiksi.
2) Vaahdota voi tai margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
3) Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Mikäli käytät rouhetta, lisää se lopuksi nuolijalla sekoittaen taikinaan.
4) Täytä muffinssivuoat taikinalla. Jos teet toffeesydänversion, nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle suklaanpala ja peitä taikinalla.
5) Paista 225 asteessa 12 – 15 min. Anna jäähtyä.
6) Mittaa kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Levitä muffinssien päälle.
7) Koristele mielen mukaan (itse laitoin päälle Maltesers suklaapallon)


Muffinsit maistuivat vieraillekin oikein hyvin, mutta onneksi niitä jäi kaksi kappaletta jäljelle. Saatiin eilen vielä jälkkäriksi!
Veikkaanpa, että tulen tekemään näitä taas pian uudestaan, sen verran herkullisia olivat (ehkä jo ensi viikolla, kun kaveri on tulossa kylään). Eikä valmistuksessakaan mennyt kuin 10-15min + paistoaika.

Onneksi on perjantai ja viikonloppu edessä! Olemme huomenna lähdössä Tampereelle noutamaan vauvan pinnasänkyä ja samalla tapaamaan miehen perhettä. Kirjoittelen viikonlopusta sitten lisää taas alkuviikosta, mutta nyt: hyvää viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti