Translate

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Herkullinen banaanileipä


Olipas aamulla ihana huomata, kuinka klo 07:00 töihin lähtiessäni alkoi olemaan jo valoisaa! Vihdoin pimein aika alkaa olla ohi ja mennään hitaasti, mutta varmasti kohti kesää! Kyllä se vaan piristää kummasti, kun ei tarvitse mennä töihin pimeällä ja päästä kotiin pimeällä.
Ajatella, että ensi viikolla on jo maaliskuu!

Päätin eilen pitkästä aikaa leipoa jotain. Muistan viime vuonna Thaimaan kotilennolla, kun sain ruoan kanssa herkullista banaanileipää. Niinpä päätin googlettaa ohjeen ja tehdä sitä itse!
Otin alkuperäisen ohjeen Kinuskikissalta, mutta muokkasin siitä hieman erilaisen ja ei-niin-makean. Alkuperäisessä ohjeessa leipään tulee vain vehnäjauhoja, mutta nyt laitoin puolet ruisjauhoja. Lisäksi siihen tulee alkuperäisen mukaan jopa 2½ dl sokeria (!!!), joten laitoin "vain" 1½ dl ja oli PALJON parempi. Varmasti vähemmälläkin määrällä pärjäisi, koska pelkästään jo banaanit tuovat sen verran makeutta. Veikkaanpa, että tuolla 2½:dl:llä tulee ennemminkin kakkuleipä kuin leipä.


Banaanileipä

2½ dl vehnäjauhoja
2½ ruisjauhoja
¾ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa (itse käytin ruususuolaa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 isoa banaania
60 g pehmennettyä voita
1½ dl sokeria (korvasin n.½ dl fariinisokerilla)
2 kananmunaa
1 purkki kermaviiliä (tai 3/4 dl piimää)
1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
Kourallinen hienonnettuja pähkinöitä
Leseitä, chiansiemeniä yms. maun mukaan


1) Sekoita jauhot, ruokasooda, suola ja mausteet keskenään.
2) Kuori ja soseuta banaanit haarukalla.
3) Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa.
4) Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
5) Lisää banaanit, kermaviili ja vanilja-aromi. Sekoita tasaiseksi.
6) Kaada jauhoseos sekaan ja sekoita varovasti.
7) Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Myös silikonivuoka käy paistamiseen.
8) Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 60 minuuttia, kunnes leivän keskelle upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa.


Kylläpä tuore leipä maistui hyvältä pelkän voin kanssa!
Innostuin taas pitkästä aikaa leipomaan niin paljon, että päätinpä tänäänkin leipoa jotain, koska äiti ja sisko ovat tulossa kylään (ja banaanileipää ei ole enää tarpeeksi jäljellä). Tiedossa toffeesuklaamuffinsseja! Ja tottakai laitan ohjeen sitten myös tänne kuvien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti