Translate

maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulun odotusta?

Juuri näin...

Viikonloppu tuli ja meni. Taas on uusi viikko alkanut itsenäisyyspäivän ja toisen adventin jälkeen ja joulu lähenee kovaa vauhtia! Outoa, kun tuntuu siltä, että joulu oli vasta hetki sitten... Mikäköhän siinä on, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aikakin menee?! Jotenkin aivan liian nopeasti!

Tästä joulusta on tulossa muutenkin erilainen ja se suoraan sanottuna pelottaa hieman. Syynä se, että meitä on yksi vähemmän. En osaa sano odotanko edes joulua vai en. Välillä tuntuu siltä, etten haluaisi viettää koko joulua, vaikka se on ollut aina ennen vuoden kohokohta... Muutenkin joulusta on tullut todella materialistinen ja tuntuu, että lahjat ovat liiankin suuressa osassa ja se yhdessäolon tärkeys jää vähemmälle.

Nautin enemmän niistä pienemmistä asioista, joita tapahtuu ennen joulua: kämpän siivous ja koristelu joulukuntoon, kynttilöiden polttaminen, piparien paisto ja koristelu, glögin juominen ystävien kanssa joulumusiikin soidessa taustalla ja myös se hyvän tekeminen. Olen jo muutaman vuoden ajan ottanut seurakunnan jouluverkosta muutamien vähävaraisten lapsien lahjatoiveet, joille olen ostanut lahjat. Tänä vuonna myös meillä töissä toteutettiin vastaava, mutta ostettiin lahja iän mukaan, ei toiveiden. Lisäksi olen jo lähes joka vuosi ollut auttamassa seurakuntatalolla joulumyyjäisissä, jonne tänä jouluna tein myös myyntiin herkkuja. Pienillä asioilla on niin helppo ilahduttaa muita ja muiden joulua!


Eniten joulussa harmittaa se, että kun se kauan odotettu jouluaatto vihdoin koittaa ja ei ihan vastaakkaan odotuksia. Kai sitä päässään suunnittelee ja ajattelee sen täydellisen joulun. Tulee joko pientä riitaa tai  jokainen tekee omia juttujaan odottaen iltaa, että päästään saunaan, haudalle, syömään ja varsinkin, jakamaan ne lahjat. Toivoisin sille odotteluajalle enemmän yhdessäoloa, pelien pelaamista tai muuta vastaavaa tekemistä. Kunhan oltaisiin ja tehtäisiin yhdessä! Nyt kun joulusta tulee väistämättäkin erilainen kuin aikaisempina vuosina, jospa tulisi muutosta tähänkin? 
No, tunteiden vuoristorataa on varmasti ainakin tiedossa...

Sitten viime perjantaisista pikkujouluista/tupareista. Meillä oli tosi kivaa tyttöjen kanssa ja tuli kyllä ihanan jouluinen fiilis! Pukkikin tuli baarissa vastaan. ;)
Unohdettiin ihme kyllä ottaa monesti kuvia, mutta tässä kuitenkin muutamia: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti