Translate

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Uintia ja jouluista riisisuklaata

Todella huonosti nukutun yön jälkeen herästyskello soi klo 7:00. Nousin, vaikka väsytti ihan hirveästi, mutta olin päättänyt mennä aamu-uinnille.
No, seuraava vartti menikin sitten pankkikortin metsästykseen. Koska en sitä löytänyt, tyhjensin säästöpossuni, jotta saisin 5€ kasaan.
 
Pirkkolan uimahalli

Tänään uimahallilla oli normaalia enemmän vanhuksia vesijuoksemassa. Tällä kertaa se ei ollutkaan enää niin hauskaa, koska he uivat todella hitaasti ja leveästi, keskustellen isossa ryhmässä keskenään. Yritä siinä sitten ohitella heitä!
Kun mulla oli enää n. 5 min aikaa uida, päätin ottaa juoksuvyön pois ja uida vielä muutaman kerran altaan päästä päähän. Taas koitin ohitella näitä vanhuksia, jotka eivät tietenkään väistäneet ketään. Viimeiset kaksi mummoa uivat niin keskellä ja erillään toisistaan, että päätin uida heidän välistään, etten joudu vastaantulevien eteen.
Siitähän mummot kimpaantuivat ja kovaan ääneen rupesivat päivittelemään, että pitäisi laittaa näköjään kyltit, että tämä osa uima-altaasta vain vesijuoksijoilla ja kun tuolla tavoin röyhkeästi välistä uidaan! Minähän en suutani pystynyt pitämään kiinni ja vastasinkin, että helpottaisi uida, jos eivät valtaisi koko allasta uimalla niin leveästi. Mummothan siitä vaan innostuivat jatkamaan valitustaan... Aiheuttamatta enempää huutoa, nousin pois altaasta ja siirryin kunto-uimareiden puolelle. Taidan tulevaisuudessakin mennä suoraan sinne!

Kotiin päästyäni jatkoin taas pankkikortin metsästystä... Ja kappas vaan, se löytyi mistäs muualta kuin omasta lompakosta!

Että sellainen aloitus päivälle. 


Tässä muuten päivän piristykseksi aikaisemmin lupaamani riisisuklaaohje! 
Löysin tämän äidin ruokalehtiä selaillessani ja nappasin heti ylös. Hieman sitä muokkasin vaihtamalla margariinin voiksi ja enemmän jouluisaksi lisäämällä pipareita, mutta tätä voi toki itse soveltaa lisäämällä vaikka mitä makuja.


Pipari-riisisuklaa (n. 20kpl)
1 levy Fazerin sinistä
n. 4 kpl pipareita
100g voita
5 dl riisimuroja

1. Paloittele suklaa ja murskaa piparit.
2. Sulata voi kattilassa ja nosta syrjään.
3. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.
4. Sekoita joukkoon riisimurot ja piparimurska.
5. Nostele seosta kahdella lusikalla vuokiin.
6. Anna jähmettyä muutama tunti viileässä ja tarjoile!

Todella helppo ja nopea valmistaa!

Innostuin myös koristelemaan kummipojalle pikkujoululahjaksi pieniä pipareita, jotka pakkasin sellofaaniin. Lisäksi ystäväni sai eiliseltä kyläreissulta mukaansa chilikaramellipopcorneja, koska ei pääse tupareihini/pikkujouluihini perjantaina maistamaan niitä. Olen myös töihin luvannut tuoda niitä maistajaisiksi ja tehdä huomenna taas lisää mm. lauantain myyjäisiin.




Jospa tämä päivä tästä vielä paranisi. Ihanaa kuitenkin, että aurinko paistaa taas pitkästä aikaa ja veronpalautukset tulivat! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti