Translate

maanantai 1. joulukuuta 2014

Viikonlopun leipomisia

Kylläpäs viikonloppu taas hurahti! Torstaina kävin salilla, jossa onnistuin ottamaan ensimmäisen saliselfien. Pystyy siten vähän seuraamaan omaa kehitystään. 
Olen ottanut kuntokuurini alussa enemmänkin kuvia ja tarkoitukseni olisi ottaa toiset kuvat taas parin viikon päästä ja viimeiset ennen Thaimaan matkaa, jotta voi nähdä edistykseni ja olenko yhtään päässyt tavoitteeseeni. Katsotaan sitten tammikuussa, kehtaanko julkaista niitä täällä... :D

Perjantain meillä oli työpaikan pikkujoulut ja lauantaina meninkin äidin luokse leipomaan mun tupareita/pikkujouluja varten.


Valmistin lauantaina suussasulavia chilikaramellipopcorneja ja laitankin nyt ohjeen tänne teille kokeiltavaksi! Ensimmäisen kerran maistoin näitä tosiaan ystäväni luona kyläillessä ja halusin tottakai heti reseptin. Sainkin linkin hänen blogiinsa, josta resepti löytyy. Kannattaa muuten käydä lukaisemassa Hannan blogia, sieltä löytyy mm. paljon muitakin reseptejä: http://www.lehtikuningas.fi/blogi/hanna-paavilainen

Tässä Hannan ohje hieman muokattuna. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan! Valmistus kestää suht kauan, mutta odottaminen palkitaan. :)


Chilikaramellipopcorn suolapähkinöillä
1 litra popcorneja (itsetehtyinä kattilassa)

n. 3dl suolapähkinöitä
2 dl fariinisokeria
0,5 dl voita
0,5 dl siirappia
1 tl väkiviinaetikkaa
½ tl suolaa
¼ tl ruokasoodaa
1 tl (tai maun mukaan) cayennepippuria tai chiliä


1. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
2. Valmista popcornit. Lisää tarpeeksi suolaa!
3. Murskaa suolapähkinät.
4. Laita popcornit ja pähkinät leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pidä popcornit lämpimässä uunissa sillä aikaa kun valmistat karamellin. 
5. Sekoita teflonkattilassa fariinisokeri, voi, cayennepippuri ja siirappi. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut. Nosta lämpöä ja anna seoksen kiehua kevyesti n. 4 minuuttia. Kun seos kiehuu, voitele välillä kattilan sisäpuolen reunoja kylmään veteen kastetulla pullasudilla (jottei seos tartu kattilaan!).
6. Poista kattila lämmöltä ja sekoita joukkoon etikka, suola ja sooda. (Seos kuohahtaa ja muuttuu kuohkeaksi ja vaaleaksi)
7. Kaada chilikaramelliseos popcornien päälle ja kääntele lastalla niin että popcornit peittyvät tasaisesti. 

8. Paista karamellipopcorneja uunissa välillä sekoitelle kunnes karamelli on kuivunut, noin 1h 20 min.
9. Anna jäähtyä ja tarjoile.



Onnekkaat, jotka tulevat pienimuotoisiin (koska kämppääni ei mahdu kovinkaan monta) tupareihini/pikkujouluihini perjantaina, saavat maistaa näitä herkkuja. 
Varoitus: ovat erittäin koukuttavia! ;)




Näiden popcornien lisäksi valmistin eilen myös pikkupipareita ja riisisuklaata. 

Laitan tuon jouluisen riisisuklaan ohjeen tänne tällä viikolla joku toinen päivä, ettei tule liikaa ohjeita yhdelle päivälle.






Sunnuntaina olin äidin apuna lähetysmyyjäisissa, eli tämän vuoden ensimmäisissä joulumyyjäisissä.
Tulipas ihanan joulunen fiilis, kun söin tämän joulun ensimmäisen lautasellisen riisipuuroa ja join ensimmäisen glögini! Ensi lauantaina on tiedossa taas toiset joulumyyjäiset, jonne lupauduin auttamaan. Jospa tekisin lisää noita karamellipopconeja, jotta voin antee heille myyntiin...

Viikonlopun herkuttelun jälkeen tuli tänään taas arki eteen. Tänä aamuna oli aikanen herätys, koska mulla oli ensimmäinen PT-tapaaminen klo 7:30. Pääsin mm. tekemään lihaskuntotestin ja juoksemaan cooperin (2100m/12min). Meni ihan hyvin, mutta parannettavaa on...
Joka tapauksessa mukava ja piristävä aloitus aamulle!

Tällä viikolla on tiedossa seuraava tapaaminen perjantai aamuna ja ajattelin, että koitan sen lisäksi käydä ainakin kerran uimassa ja kerran kuntosalilla.


                                Reipasta viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti