Translate

torstai 27. marraskuuta 2014

Maukas proteiinisalaatti

Koska keittiöni on todella pieni ja ahdas, en ole kovin innostunut kotona kokkailemaan. Tuntuu monesti, että jo vihannesten pilkkominen on vaikeaa niin ahtaassa tilassa. Yritän kuitenkin aina viikonloppuisin äidin luona kokkailla vähän enemmän ja testailla uusia reseptejä. Siellä ainakin on hyvin tilaa!
Tämän vuoksi omassa kodissa valmistan kaikkea mahdollisimman helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Syön usein päivälliseksi vihanneksia, ruissipsejä (maustamattomia) ja dippiä, proteiinilettuja tai kananmunia, leipää tms muuta helppoa.

Eilen pitkästä aikaa päätin valmistaa proteiinisalaatin, jota joskus vuosia sitten tuli paljon treenatessa tehtyä useamminkin. Tämä on helppo ja edullinen ja tästä riittää muutamaksikin päiväksi!
Salaattia on myös helppo soveltaa sen mukaan, mitä kaapeista löytyy, mutta omani valmistin näin:

- 3 kananmunaa
- 2 pientä avokadoa
- 1 purkki kikherneitä
- 1 purkki tonnikalaa vedessä
- 1 pieni purkki raejuustoa
- Tomaattia
- Kurkkua
- Paprikaa

Sekoita aineet keskenään ja lisää sekaan mustapippuria ja esim. cayannepippuria tai muita mausteita oman maun mukaan.





Tästä sain eilen täyttävän illallisen ja tänään lounaan mukaan töihin. Parasta, että salaattia jäi niin paljon, että illalliseksikin riittää! 

Viikonloppuna ajattelin vaihteeksi valmistaa jotain ei-niin-terveellistä, nimittäin karamellichilipopcorneja. Maistoin niitä ystäväni luona kyläillessä ja olivat aivan taivaallisen hyviä! Niinpä pyysin häneltä ohjeen ja ajattelin kokeilla tehdä niitä itse tulevana lauantaina ja sunnuntaina.

Tänään kuitenkin vielä salille treenaamaan, koska huomenna meillä on firman pikkujoulut! Menee kuitenkin muutama päivä sitten siinä, ettei salille taas pääse... 

Hauskaa viikonloppua kaikille! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti