Translate

perjantai 21. marraskuuta 2014

Vihreä kahvi - humpuukia vai ei?


Kuva lainattu netistä

Olen suuri vihreän teen ystävä (juon 4-6 kuppia päivässä), mutta joskus muutama vuosi takaperin Kauneus ja Terveys messuilla maistoin vihreää kahvia ja kuulin sen terveysvaikutuksista. Hintansa vuoksi en sitä silloin kuitenkaan raaskinut ostaa, vaikka mieli teki kokeillä tätäkin Suomen markkinoille päätynyttä uutuutta. Varsinkin koska sen kerrottiin tukevan laihtumista ja rasvanpolttoa!

Nyt luin Fit lehden mainoksesta pitkästä aikaa vihreä kahvi kapseleista (kyllä, olen mainoksen uhri) ja päätin vihdoin kokeilla niitä. Sen sijaan, että olisin maksanut niistä suht paljon, tilasin niitä ebaystä sekä kapseleina että valmiskahvina. Hinnaksi tuli yhteensä sen verran kuin mitä olisin Suomessa pienestä purkista maksanut. No, kaikkea pitää kokeilla! 
 
Life esittelee vihreää kahviuutetta sivuillaan näin:
"Vihreän kahvin valmistuksessa kahvipapua ei paahdeta, vaan vain kuivataan. Tästä vihreästä kahvipavusta valmistettu uute sisältää runsaasti klorogeenihappoa. U.S. National Library of Medicine julkaisi vuonna 2012 vihreästä kahvipapu-uutteesta tehdyn placebokontrolloidun kaksoissokkotutkimuksen. Tutkimuksen julkaisemisen jälkeen vihreästä kahvipapu-uutteesta tuli ylivoimaisesti USA:n myydyin painonhallintavalmiste." (http://www.life.fi/Puhdas-Vihrea-kahvipapu-uute)

Ruohonjuuren sivuilla myös hieman enemmän esitelty vihreää kahvia: http://kauppa.ruohonjuuri.fi/laihduttajan-vihrea-kahvi/SLIMME-793573958006/dp

Tässä lyhyesti koottuna vihreän kahvin terveysvaikutukset:
- vähentää näläntunnetta
- auttaa syömään vähemmän
- auttaa pienentämään annoskokoa
- hidastaa sokerin imeytymistä elimistöön
- sisältää paljon keholle hyödyllisiä antioksidantteja
- nopeuttaa aineenvaihduntaa
- antaa lisäenergiaa 
  
Kuva lainattu netistä
Toki vihreän kahvin vastaanpuhujiakin löytyy. Löysin esimerkiksi toisen kapseleita kokeilleen blogikirjoituksen: Kevyesti testattu 
Wikipediankaan mukaan ei olisi tehty tarpeeksi tutkimuksia, jotka todistaisivat vihreän kahvin vaikutuksia: http://en.wikipedia.org/wiki/Green_coffee_extract
Samaan sävyyn kerrotaan vihreästä kahvista sivuilla roskatiede.wordpress.com

Kannattaa toki lukaista!

Englannista tilaamani vihreä kahvi -kapselit

Olen nyt tiistaista asti syönyt kaksi kapselia päivässä; aamupalan ja lounaan yhteydessä ja olen huomannut ainakin nälän tunteen kadonneen! Olen tällä viikolla syönyt aamupalan  noin puoli yhdeksän maissa aamulla ja normaalisti jo parin tunnin päästä siitä tullut hieman nälkä. Nyt olen kuitenkin havahtunut monesti vasta yhdenkin aikaan töissä, etten ole käynyt vielä syömässä! Ei vain yksinkertaisesti ole ollut nälkä. Aina syömään olen silti mennyt, ihan aineenvaihdunnankin ylläpitämiseksi ja energian saamiseksi.
Yleensä vasta puoli kuuden jälkeen, kun töistä olen päässyt, on taas sopivasti tullut nälkä.
Vai onko vain kyse ns. placebo efektistä?

Oli miten oli, vaikka vihreä kahvi olisikin täyttä humpuukia, itse ainakin näin lyhyen kokemukseni perusteella voisn suositella edes kokeilemaan. Ei siitä haittaa ainakaan ole!             

                         



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti